База данных судей Республики Молдовa
Пример: Мазурец Роман
Расширенный поиск

Гарабаджиу Валентина

Judecătoria Chișinău, Judecătoare

Биографические данные

Дата назначения на должность: 27.11.2007 г.

Решением ВСМ № 6/1 от 10 января 2013 г. временно отстранена от должности судьи Суда сектора Ботаника, мун. Кишинэу, начиная с 7 февраля 2013 года до 06 февраля 2016 года, по уходу за ребёнком в возрасте от 3-х до 6-ти лет.

Указом Президента РМ №396-VII от 4 декабря 2012 г., назначена на должность судьи, до достижения предельного возраста.

 

Подробнее

Дата назначения на должность: 27.11.2007 г.

Решением ВСМ № 6/1 от 10 января 2013 г. временно отстранена от должности судьи Суда сектора Ботаника, мун. Кишинэу, начиная с 7 февраля 2013 года до 06 февраля 2016 года, по уходу за ребёнком в возрасте от 3-х до 6-ти лет.

Указом Президента РМ №396-VII от 4 декабря 2012 г., назначена на должность судьи, до достижения предельного возраста.

 

НАГРАДЫ
Решением №630/31 от 16 октября 2012 г., Высший совет магистратуры утвердил Решение Квалификационной коллегии о присвоении IV (четвертого) квалификационного класса судьи.

 

НАГРАДЫ
Решением №630/31 от 16 октября 2012 г., Высший совет магистратуры утвердил Решение Квалификационной коллегии о присвоении IV (четвертого) квалификационного класса судьи.

 

Решение №22/02 от 15.02.2019 г.

Решение №605/28 от 18.12.2018 г.

Решение №352/18 от 24.07.2018 г.

Решение №111/13 от 27.10.2017 г.

Решение №630/31 от 16 октября 2012 г.

Новости
  • Colegiul pentru selecție va evalua 9 magistrați care vor să fie promovați în funcție. Cine sunt aceștia

    Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor urmează să examineze, în ședința de astăzi, 15 februarie, mai multe dosare ale magistraților care au solicitat promovarea în funcție sau transferul la o altă instanță. Astfel, potrivit agendei publicate pe pagina web oficială a Consiliului Superior al Magistraturii, printre magistrații care vor trece prin procedura de evaluare se regăsește și Segiu Caraman, de […]

    Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor urmează să examineze, în ședința de astăzi, 15 februarie, mai multe dosare ale magistraților care au solicitat promovarea în funcție sau transferul la o altă instanță.

    Astfel, potrivit agendei publicate pe pagina web oficială a Consiliului Superior al Magistraturii, printre magistrații care vor trece prin procedura de evaluare se regăsește și Segiu Caraman, de la sediul central al Judecătoriei Criuleni. Acesta vrea să fie admis pentru a participa la concursul de angajare în funcția de vicepreședinte al instanței unde activează. Tot în funcție administrativă vrea să fie promovat și Ghenadie Mîțu. Magistratul optează pentru funcția de președinte al instanței unde activează, adică a Judecătoriei Soroca.

    De asemenea, Colegiul urmează să examineze dosarele a trei judecători care vor să fie promovați la Curtea Supremă de Justiție. Și anume, este vorba despre Oxana Robu, de la Curtea de Apel Chișinău, Dumitru Pușca, de la Curtea de Apel Bălți și Nina Arabadji, de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani.

    De asemenea, au solicitat promovarea la o instanță judecătorească ierarhic superioară magistratele Valentina Garabagiu și Elena Cojocari. Ambele activează, în prezent, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, și ambele vor să ajungă la Curtea de Apel Chișinău. În același timp, pentru funcția de judecător la Curtea de Apel Bălți optează doi magistrați de la Judecătoria Bălți, sediul central. Și anume este vorba despre Aliona Donos și Viorel Pușcaș.

    Totodată, prin procedura de evaluare urmează să treacă și magistratul Dan Dubcovețchi. Acesta vrea să fie transferat la o instanță judecătorească de același nivel, adică de la Judecătoria Căușeni, sediul Ștefan Vodă, la Judecătoria Chișinău.
    Sursa: bizlaw.md

  • /VIDEO/ Ce spune judecătoarea care a refuzat să examineze dosarul lui Filat despre motivele sale

    Judecătoarea Valentina Garabajiu a refuzat să examineze dosarul lui Filat. Rugată să explice care au fost motivele care au determinat-o să depună cererea de abținere, magistrata a precizat că acestea sunt indicate în dosar și la ele au acces avocații. Totuși nu a dorit să menționeze de ce a refuzat să examineze dosarul, spunând că nu a fost intimidată sau […]

    Judecătoarea Valentina Garabajiu a refuzat să examineze dosarul lui Filat. Rugată să explice care au fost motivele care au determinat-o să depună cererea de abținere, magistrata a precizat că acestea sunt indicate în dosar și la ele au acces avocații. Totuși nu a dorit să menționeze de ce a refuzat să examineze dosarul, spunând că nu a fost intimidată sau rugată de cineva.

    „Toate motivele expuse în cerere sunt anexate la dosar și avocații au acces la el”, a declarat Garabajiu, precizând că avocații pot face publice motivele sale.

    Prima ședință în cel de-al doilea dosar în care este învinuit fostul premier Vlad Filat a fost amânată, din acest motiv. Următoarea ședință a fost fixată la 6 februarie la ora 10:30. Cauza urmează a fi examinată de completul de judecată: Djeta Chistol, Tatiana Bivol și Olga Ionașcu.

    Filat este învinuit că ar fi săvârșit infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Potrivit procurorilor, în perioada anului 2013, fostul premier ar fi urmărit scopul deghizării originii ilicite și transferului mijloacelor financiare în proporţii deosebit de mari, provenite din infracțiuni de corupție, și ar fi fost organizatorul și autorul infracțiunii de spălare de bani, utilizând un intermediar cu care se afla în relații de afinitate, pentru realizarea transferurilor.

    Vlad Filat a fost condamnat la data de 27 iunie 2016, de către magistrații judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO. Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.
    Sursa: tv8.md

  • Ajunge judecător cel care are bani în pungă sau spete late

    Am analizat sumar şi activitatea anterioară a judecătoarei Garabadjiu. Cu ceva timp în urmă a fost juristă la direcția Asistență juridică din cadrul Primăriei Chişinău. Câteva ziare au scris că în luna ianuarie 2007 ea a fost acuzată, alături de alți doi colegi de la Primărie, de luare de mită de la administratorul unei societăți comerciale, fiind reţinută în timpul […]

    Am analizat sumar şi activitatea anterioară a judecătoarei Garabadjiu. Cu ceva timp în urmă a fost juristă la direcția Asistență juridică din cadrul Primăriei Chişinău. Câteva ziare au scris că în luna ianuarie 2007 ea a fost acuzată, alături de alți doi colegi de la Primărie, de luare de mită de la administratorul unei societăți comerciale, fiind reţinută în timpul unui flagrant organizat de organele de drept. Fără bună reputaţie, cu dosare politice După acel flagrant, instanţele nu au elucidat pe deplin cazul.

    În timp ce MAI nu mai prezintă nici un fel de informaţii, în arhive, despre acel caz de combatere a corupţiei, Valentina Garabadjiu a fost, iată, promovată în funcția de judecătoare, iar colega împreună cu care fusese reţinută în flagrant, luând mită, a fost avansată în funcția de şef adjunct în cadrul aceleiaşi direcții de la Primărie. Analizând aceste circumstanțe, apare suspiciunea că angajarea judecătoarei Garabadjiu la Botanica s-a făcut exceptând cel puţin cunoştinţele academice şi „buna reputaţie”, stipulate de legea menționată anterior. Am solicitat opinia unor experţi în probleme de drept despre modul selectării judecătorilor în R.Moldova. „În funcția de judecător sunt promovați cei care se pot conforma uşor indicațiilor venite de sus. Un dosar penal pe numele candidatului este cea mai bună metodă de supunere şi loialitate”, ne-a declarat un apărător al Legii care doreşte să-şi păstreze anonimatul. Alte persoane susţin că însuşi preşedintele Curții Supreme de Justiție, Ion Muruianu, ar fi ajtat-o pe Valentina să devină judecătoare, în pofida indicilor academici şi de reputaţie. Valentina Garabadjiu neagă aceste acuze, spunând că îl cunoaște pe Ion Muruianu în calitatea sa de președinte al Curții Supreme de Justiție și că nu a avut în trecut tangențe cu el în cariera profesională. Referitor la flagrantul cu luare de mită, ea susține că nimic din ceea ce s-a scris în presă nu este adevărat, ba din contra, ea și ceilalți doi foști colegi au devenit victimele unui agent economic, care le-ar fi vândut produse alterate. „Noi nu am făcut nimic, decât că ne-am apărat drepturile de consumatori”, a mai adăugat judecătoarea. Referitor la procedura de selectare pentru funcția de judecător, magistra de la Botanica ne-a îndemnat să adresăm aceste întrebări celor care au ales-o, adică membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.
     

LASĂ UN COMENTARIU